Ook dit jaar werken wij aan de veehouderij van morgen

Wie is Denkavit?

Wanneer jij je aansluit bij het Denkavit team, sluit jij je aan bij een bedrijf dat staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Wij zijn specialist in voeding voor jonge dieren in de veehouderij en met bijna 100 jaar aan ervaring en onderzoek is kwaliteit bij ons het belangrijkst. Elke dag werken wij daarom aan top diervoeding voor kalveren, biggen en geiten- en schapenlammeren. We kiezen er bewust voor om dit alleen voor jonge dieren te doen, zodat we ons daar volledig op kunnen focussen.

We maken niet alleen voeding maar zetten ons ook actief in voor de welzijn van dieren. Met hoogwaardig voer en innovatie concepten werken wij aan het verbeteren van diergezondheid. Zorgen voor jonge dieren zit in onze aard!

Wat Denkavit uniek maakt in onze sector is het feit dat wij zo veel mogelijk in-house hebben. In onze eigen laboratoria en onderzoeksstallen (DenkaFarm Innovation Centre) ontwikkelen wij de voeding en grondstoffen van morgen. Wij onderzoeken alle inkomende grondstoffen op een aantal standaard punten, nog voordat de inkomende partij gelost wordt in één van de grondstofsilo’s.

Denkavit wil voorop lopen in onze wereld en blijven groeien. Vandaar dat wij bovengemiddeld inzetten op onderzoek en ontwikkeling. Doorlopend komen we met nieuwe producten, concepten en toepassingen om jonge dieren optimaal te laten groeien en presteren. Nu en in de toekomst.

Hoe ziet dat er dan uit?

Op ons terrein in Voorthuizen hebben wij de ruimte om alle processen op één locatie plaats te laten vinden. Naast het kantoor, hebben wij op ons terrein ook onze eigen productie, laboratorium, technische dienst gebouw, hoogbouwmagazijn en onderzoek stallen staan. De ontvangst van goederen gebeurt op het Denkavit terrein en heeft een directe koppeling  met de productieafdeling. Het laboratorium is zo gevestigd dat deze in contact staat met de ontvangst- en productieafdeling. Zo zorgen wij er gezamenlijk voor dat ten alle tijden de kwaliteit getest kan worden.

Een kleine wandeling vanaf het hoofdgebouw leid je vervolgens naar de DenkaFarm, een varkensbedrijf met zeugen & biggen en een kalverbedrijf, waar wij voedingsonderzoek verrichten. Tussen de middag bijkomen doen we gezamenlijk in het vernieuwde restaurant, zodat we elkaar op een ontspannen manier kunnen leren kennen. Naast deze mogelijkheid bij de lunch, vinden ook de DenkaTours plaats. Iedere medewerker van Denkavit krijgt de kans om het terrein met de tour te ontdekken. Dit doen we aan de hand van het koppelen van de verschillende afdelingen, waardoor jij jouw tour altijd met (voor jou) nieuwe collega’s zult volgen. Zo leer je van elkaar wat Denkavit doet en wie waar mee bezig is.

Waar werkt iedereen?

De Denkavit Groep is een internationale organisatie met vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Voorthuizen waar ons internationale team zorgt voor de verkoop van Denkavit producten in meer dan 60 landen over de hele wereld.

Het merendeel van de medewerkers in Nederland werkt vanuit Voorthuizen, wanneer zij niet onderweg zijn naar onze veehouderijen of klanten. Afhankelijk van jouw functie kun je terecht komen in Voorthuizen, Veghel, bij de boer of op een beurs in China.

In de pauze kun je, als het weer het toelaat, een prachtige wandeling door de bossen die het gebied omringen. De medewandelaars die je tegen kunt komen zullen veelal je collega’s zijn.

Paard en wagen voor oude Denkavit wagen
Oprichting handelsonderneming in Rotterdam
1929
Rebranding als Denkavit & verhuizing naar Voorthuizen
1951
Eerste kalvermelkproductie op de markt
1955
Onderzoekscentrum geopend in Voorthuizen
1960
Uitbreiding assortiment en Europese expansie
1960 - 1990
Wereldwijde expansie door acquisities en partnerships
2010 - 2023