Managing Director Denkavit USA - Laura Zwerus

Mijn naam is Laura, en ik wil graag mijn verhaal met je delen over mijn reis bij Denkavit, beginnend op 1 maart 2016, toen ik startte als Teamleider Customer Service. Maar deze positie had een dubbel doel: ik kreeg ook de kans om het projectmanagement verder vorm te geven, een uitdaging waar ik met veel enthousiasme aan begon.

Waarom koos ik voor Denkavit? Deze beslissing kwam voort uit mijn persoonlijke achtergrond. Ik ben opgegroeid in een familiebedrijf, waar de lange termijn visie en de bijbehorende bedrijfscultuur me altijd hebben aangesproken. Toen ik voor het eerst Denkavit bezocht, voelde ik meteen dat dit een aantrekkelijk en professioneel bedrijf was. Vanaf het moment dat ik het terrein opreed, voelde ik de warme ontvangst, de geweldige collega’s die vol enthousiasme werkten, en de passie en ambitie die in de lucht hingen.

Hebben mijn verwachtingen vóór Denkavit zich waargemaakt? Absoluut, zelfs meer dan dat.

Nu werk ik als Managing Director en ben sinds september 2019 betrokken bij Denkavit’s stap naar de Amerikaanse markt door de overname van Grober Nutrition LLC. We zijn druk bezig met investeringsprojecten, het professionaliseren van de organisatie en het vergroten van de bekendheid van Denkavit op de Amerikaanse markt.

Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Het feit dat we als organisatie in een zeer vroeg stadium van de voedselketen opereren en elke dag bijdragen aan wat de jonge dieren eten of drinken. Alles wat zij eten, eten wij uiteindelijk ook. Het internationale contact met onze klanten, leveranciers en collega’s geeft mijn werk een extra dimensie.

Wat is voor mij belangrijk in mijn werk en bij mijn werkgever? Samenwerken aan de dag van morgen, gecombineerd met een gemeenschappelijke missie en visie, heeft voor mij grote waarde. Ik hecht ook veel belang aan het hebben van fijne collega’s en een gezonde bedrijfscultuur. Denkavit is een professioneel, ambitieus en stabiel bedrijf, en dit past perfect bij mijn eigen waarden.

Een opvallende kans die ik heb gekregen is de gelegenheid om voor Denkavit in de Verenigde Staten te werken en te wonen. Het is een ongelofelijk rijke en unieke ervaring, waarbij je wel eens je familie en vrienden mist, maar ik zou het van harte aanbevelen als je ooit de kans krijgt.

Wat houdt mijn belangrijkste taken in de Verenigde Staten in? Het organiseren van de algehele bedrijfsvoering, het motiveren en laten groeien van het team, strategieontwikkeling en -uitvoering, en het opbouwen van langetermijnrelaties met klanten en leveranciers.

Wat hebben we tot nu toe bereikt in de Verenigde Staten? We hebben succesvol geïnvesteerd in nieuwe zuiveltanks, duidelijke koers uitgezet en nieuwe klanten en leveranciers aan ons gebonden. Bovendien hebben we veel kennis en ervaring opgedaan in de droogtoren en weivetkernen productie.

Wat zijn de ambities van Denkavit in de Verenigde Staten? We willen de meest aantrekkelijke partner worden op het gebied van jongdiervoeding, met kalvermelken, concentraten en weivetkernen.

Zijn er verschillen tussen werken in de Verenigde Staten en Nederland? Absoluut, de directheid van Nederlanders kan voor Amerikanen soms overweldigend zijn. Maar tegelijkertijd ervaren Amerikanen die directheid als vriendelijk. De Nederlandse openheid wordt gewaardeerd, omdat het duidelijkheid schept.

Waarom zou ik Denkavit als werkgever aanbevelen? Denkavit is naar mijn mening een uitstekende werkgever. Er wordt goed voor je gezorgd, en het is een zeer stabiele organisatie met volop groeimogelijkheden. We hebben uitdagingen, maar die bieden ons ook veel kansen en vrijheid. Het zijn vooral de collega’s die het verschil maken. We werken samen als professionals in een geweldige sfeer, en we doen het echt samen.

Wat zijn mijn toekomstambities? Toen ik begon bij Denkavit, zei een collega me dat je ofwel binnen 1 of 2 jaar vertrekt, ofwel voor de rest van je leven blijft. Dus als dat waar is… 😉 Qua ambities heb ik geleerd dat er heel veel mogelijk is bij ons. Door de ondernemingsgeest in combinatie met onze missie gebeurt er altijd genoeg!